Header AD

kedaipheromone

Suara KRU Selepas 23 Tahun


Kuasa Juara KRU Sukan Sea 2015
Kuasa Juara KRU Sukan Sea 2015 | sumber : NST
kalau sesiapa ada mengikuti Sukan Sea 2015 mesti tahu lagu tema kontijen Malaysia,
Lagu Kuasa Juara ini adalah karya daripada Norman dan dinyanyikan sendiri oleh KRU.
dah lama rasanya tak dengar suara KRU ni,
kalau dengar di radio memang tak cam suara mereka.
semalam sempat lihat vklip Kuasa Juara dan kagum jugak dengan KRU ni.
Tonton Video Klip Kuasa Juara di Youtube - Kuasa Juara 
kalau dikira-kira usia KRU di sudah pun cecah 23 tahun,
1992 sehingga sekarang empayar KRU masih kukuh dalam industri muzik malaysia.
ini bukan kali pertama KRU menghasilkan lagu untuk temasya sukan,
kalau masih ingat lagu Everest (1997)
kemudian sukan komanwel (1998) 
kedua-dua lagu tersebut bagi shark memang terbaik.
lagu pembangkit semangat

Kuasa Juara KRU Sukan Sea 2015
3 beradik masih power | sumber : Bharian
dalam video klip  Kuasa Juara ada menampilkan beberapa atlit malaysia,
antaranya Datuk Lee Chong Wei,
konsep lagu kali ini agak rancak,
tak sangka pulak Norman masih mampu rap dalam lagu nie.
dan tak sangka jugak 3 beradik masih ada masa untuk kolaborasi bersama.
bukan senang nak berduet bila masing-masing sudah ada kerjaya sendiri,
tambahan pula 23 tahun adalah tempoh yang  panjang untuk sesebuah kumpulan.
KRU terbaik.

semoga terhibur

#prayforpalestine
#prayforgaza
#prayformh370
#kelabbloggerbenashaari
Suara KRU Selepas 23 Tahun Suara KRU Selepas 23 Tahun Reviewed by Shark Kay on Tuesday, June 09, 2015 Rating: 5

5 comments

  1. KRU ni memang sentiasa di hati...hik hik hik... masa sekolah kemain sanggup sampai ke Ampang Park untuk new album release... lepas sekolah terus shoot, semata-mata nak bergambar dengan Yusry...

    ReplyDelete
  2. Otai masih berbisa..katanya..heheheh

    ReplyDelete