Header AD

kedaipheromone

Part Time Sebagai Coach Bolasepak

tak pernah terlintas untuk aku jadi seorang coach dan manager untuk sebuah kelab bolasepak di Malaysia...nak jugak merasa apa feel jadi seorang coach...apa perasaan bila team yang kita bawak kalah dalam perlawanan...aku dah merasainya hampir 12 musim bersamaan 12 bulan dengan menjadi coach dan manager untuk team bolasepak aku Mong Ji FFC...dan kami bersaing dalan game Liga Top Eleven.

top eleven 2017
Top Eleven 2017
ini hanyalah game...jangan mimpi ler aku mampu nak handle team bolasepak secara realiti..korang ingat jadi coach macam jadi penonton ker...hahaha..bila menang senang hati bila kalah mula dikeji..nak rasa feel menang dan kalah yang  sebenar dalam bolasepak boleh ler cuba install game Top Eleven 2017 - Be A Soccer Manager...available untuk android dan ios.

aku start main sekitar tahun 2015...tapi tak lama dab sampai satu tahap aku terasa bosan dan mula tinggal game ni...tahun demi tahun game ni terus upgrade dan upgrade sampai tahun 2017...major upgrade yang terlalu banyak buatkan aku rasa nak main balik dan dekat 10 bulan jugak aku stick dengan game ni...game paling lama kot aku pernah main.

top eleven 2017
karier bermula tahun 2015
di Top Eleven 2017 korang mampu umtuk memiliki pasukan bolasepak sendiri...boleh pilih nama sendiri untuk team,boleh pilih player mana korang nak beli,boleh pilih formasi yang korang suka dan banyak lagi ler kerja sebagai seorang manager dan coach..setiap hari ada perlawanan jadi setiap hari ler kena bukak game ni...tak lama pun main..dalam 5-10 minit sahaja...tapi effect lepas main tu kadang-kadang beremosi jugak...depend pada kalah dan menang...emosi jugak main game ni.

team aku baru je habiskan musim ke 12...untuk musim ni dapat tempat ketiga dalam liga dan juara untuk Piala...not a good result tapi puas hati ler...kat sini korang akan bertanding dengan pemain seluruh dunia...bukan lawan komputer tau...sebab tu feel dia best bila main game online dan bertanding dengan kaki-kaki game seluruh dunia.

top eleven malaysia
tempat ketiga 

top eleven malaysia
pencapaian musim ke-12
nama team bolasepak aku MongJi FFC...atau nama panjang MongJi Football Fun Club...boleh jugak  MongJi Fun Fun Club...hahahah.

nama MongJi tu aku amik dari nama Ji Hyo...salah seorang member Running Man yang comel tu...aku memang minat dengan Ji Hyo Running Man ni...Mong Ji ni nama nickname dia dalam Running Man dan sebab minat punya pasal aku gunakan untuk team bolasepak aku...comel kan.

yang minat bolasepak tu boleh ler download game Top Eleven 2017...mana tahu boleh buat komuniti Top Eleven Malaysia pulak...dah ramai-ramai boleh buat event sesama sendiri.

jom pakat ramai-ramai jadi coach dan manager kelab bolasepak sendiri.
Part Time Sebagai Coach Bolasepak Part Time Sebagai Coach Bolasepak Reviewed by Shark Kay on Sunday, July 23, 2017 Rating: 5

5 comments

  1. huhu..mati2 ingat jadi coach betul2 ni..rupanya dlm game..hehe tp menarik juga ni

    ReplyDelete
  2. Ooo game rupanya haha.. ayah Syafi pun terer juga ni

    ReplyDelete
  3. jd coach dlm game pun kira hebat gak tu!

    ReplyDelete
  4. hahha siot je .. ingt betul2 tadi

    ReplyDelete