Header AD

kedaipheromone

The Best Ever Butter Cookies

secukup rasa , tak muak , dan tak puas...itu jer yang aku boleh gambarkan biskut mentega atau butter cookies dari jenama Royal British ni...rasanya macam dah lama sangat jenama ni bertapak kat Malaysia..waktu kecik-kecik dulu aku macam pernah tengok packaging yang bagi aku nampak mewah.

biskut mentega
butter cookies royal british

orang kata biskut ni agak mahal kalau kat pasaraya...aku tak berapa pasti..sebab biasanya kalau bab biskut ni aku lebih suka biskut gula..senang dan mudah dicari berbanding butter cookies ni rasanya setengah supermarket jer kot ada jual.

kalau rasa dia tak berubah dari dulu sampai sekarang , masih lagi sedap , masih lagi kekal rasa butter dia yang buat tak muak memang berbaloi ler harga tu...aku dapat ni pun sebab orang bagi..hahah..ada terima tetamu hujung minggu baru ni dibawanya biskut ni sebagai buah tangan...Alhamdulillah..murah rezeki orang kata..

dapat petang , malam tu jugak habis layan bola...adeh..memang tak puas..biasanya aku mudah muak kalau main dengan biskut macam ni..tapi kali ni sedap pulak masuk mulut...tak tebal , tak nipis...rasa butter pulak memang ngam-ngam...kalau butter tu lebih memang cepat muak makan.

butter cookies royal british
bentuk pelbagai rasa yang sama
biskut mentega royal british
imagine sendiri rasa dia

packaging dia aku rasa antara yang paling cantik kot dengan jenama-jenama biskut lain...nampak eksklusif nampak mewah..tak hairan ler kalau mahal...buat hantaran cantik jugak ni kan.

dah habis satu tin buat aku rasa tak puas...ada masa aku cari kat supermarket nanti...nak tahu jugak harga mahal dia taraf mana..rasanya kalau buat stok tiap-tiap bulan tu jauh sekali..rakyat marhaen ni buat stok biskut gula je mampu...hahahaha.

tapi baru-baru ni ada perasan ramai yang share pasal resepi biskut mentega ni...katanya mudah jer nak buat...homemade gitu..boleh ler kot aku beli dengan saper-saper yang buat..kena dengan rasa boleh ler buat stok tiap-tiap bulan.

The Best Ever Butter Cookies The Best Ever Butter Cookies Reviewed by Shark Kay on Wednesday, September 13, 2017 Rating: 5

1 comment