Kaki Games Berkumpul Di Malaysia Cyber Games

habis sudah event Malaysia Cyber Games 2018 di PWTC semalam...berlangsung selama dua hari katanya edisi kedua kali ini betul-betul dapat sambutan...aku yang plan pada awalnya nk turut serta terbantut disebabkan ada ada urusan kerja last minit..hanya mampu menonton di astro 808.

malaysia cyber games
Malaysia Cyber Games 2018

sedikit info bagi yang tak tahu apa itu Malaysia Cyber Games...ini adalah salah satu pertandingan sukan khusus untuk platform video game...atau sekarang lebih dikenali sebagai e-games...sejenis sukan yang tak perlu mengeluarkan peluh...cuma jari-jari jer yang kena aktif bergerak...

kat sini berkumpulnya pemain-pemain video games dan mereka akan bertanding untuk menjadi juara dan ganjaran wang tunai menanti...kat sini terbuka untuk semua yang ingin bertanding...pro atau tidak belakang kira...open tournament...bagi mereka yang tak sempat mendaftarkn diri jugak boleh datang dan menonton games-games yang dipertandingkan...masuk percuma.

malaysia cyber games
abang ni main tipu ke.
malaysia cyber games
fifa 18

untuk Malaysia Cyber Games 2018 ada 8 game yang dipertandingkan...antaranya DOTA2 , PUBG , street fighter , Mobile Legends , Fifa 18 ,Injustice 2 ,F1 dan yang pasti game DOTA2 dan PUBG jadi tumpuan..hadiah pula bukan calang-calang...semuanya berupa wang tunai...dah tak main sijil dan piala sekarang...kalau tak silap juara DOTA2 paling tinggi dengan RM20ribu dibawa pulang...tapi kena kongsi enam orang ler sebab untuk satu team DOTA2 kena ada 6 orang player.

malaysia cyber games
juara FiFa18 menang RM15,000

yang paling menang besar semalam pemain video games FIFA18...sebab games ni hanya perlukan seorang sahaja...tak ada team..dan juara dapat RM15ribu..sedap tu makan sorang.

kalau tengok pada event dua hari ni macam berjaya pihak penganjur buat...dulu-dulu mana ler ada orang pandang main video games ni..semuanya bazir duit dan bazir masa katanya..sekarang siap ada buat live lagi kat TV kalau ada tournament game..boleh tengok kat channel astro 808...kat situ memang chanel khusus buat peminat games..ada tournament besar je memang ada live.

kalau tahun depan ada lagi Malaysia Cyber Games boleh ler aku join sekaki...bukan jadi penonton..tapi jadi peserta ler...aku pun ada jugak team Mobile Legends untuk join tournament2 macam ni..kalah menang belakang kira..janji dapat berkumpul dan berjumpa dengan kaki-kaki game yang lain..

ada atau tidak tahun depan kena tunggu...boleh follow up page facebook Malaysia Cyber Games untuk maklumat lanjut.

Majulah sukan e-games untuk negara.
hahahah.

p/s : sumber gambar dari Facebook Malaysia Cyber Games.
Kaki Games Berkumpul Di Malaysia Cyber Games Kaki Games Berkumpul Di Malaysia Cyber Games Reviewed by Shark Kay on Monday, January 15, 2018 Rating: 5

2 comments