Redmi Note 5 Untuk Raya

Secara official Redmi Note 5 akan masuk market Malaysia tak lama lagi..Semalam dah pun  berlangsung majlis perlancaran smartphone terbaru dari Xiaomi ni...Tengok pada harga memang senyum sampai ke telinga...Murah !!!!

redmi note 5 malaysia
spec Redmi Note 5

Aku pernah pakai Xiaomi Redmi Note 4...Secara peribadi memang sangat puas hati dengan perfomance dan bateri...Boleh dikatakan kekuatan Redmi Note adalah pada bateri...memang rekemen kepada kaki-kaki game , kaki-kaki Mobile Legends kat luar sana tu.

redmi note 5 malaysia
harga redmi note 5 | sumber : Lowyat

Agak terkejut jugak sebenarnya bila tengok harga Redmi Note 5 yang diumumkan semalam...Model RAM 3GB memori 32GB hanya RM799 sahaja..Manakala model RAM 4GB memori 64GB harga RM999..Mana lagi nak dapat model smartphone harga macam ni dengan spec RAM yang agak tinggi.

Cip Snapdragon 636 tak payah cerita ler..aku dah pakai pada Reno4 dan memang smooth dan laju...Tengok pula pada kamera macam menarik..sempat usha page Mi Malaysia semalam dan diorang ada up gambar yang diambil dari Redmi Note 5.

redmi note 5 malaysia
bokeh cantik | sumber : FB Mi Malaysia

redmi note 5 malaysia
tone warna cantik | sumber : FB Mi Malaysia

Tengok pada bokeh dan tengok pada tona warna nampak menarik untuk range harga smarphone bawah 1k.

redmi note 5 malaysia
skrin redmi note 5 | sumber : lowyat

redmi note 5 malaysia
belakang redmi note 5 | sumber : Lowyat

redmi note 5 malaysia
pilihan warna redmi note 5 | sumber : Lowyat

Design pula simple sahaja..minimalist..Skrin pun sedap dengan bingkai nipis...Walaupun tak full seperti Samsung S9 tapi bandingkan pula ler dengan harga kan..ada 3 pilihan warna iaitu hitam,gold dan biru.

Berbaloi?
yes bagi aku...Aku dah plan nak sambar sebijik untuk hari raya nanti...Waktu nk nak beli macam terlalu awal...Mana ler tahu kot-kot ada penambahan warna pula sebelum hari raya nanti...Bagi yang nak beli boleh buat pre-oder di Lazada sekarang.

Redmi Note 5 Untuk Raya Redmi Note 5 Untuk Raya Reviewed by Shark Kay on Wednesday, April 25, 2018 Rating: 5

1 comment

  1. Wow cantik gambar dari hp Redmi ye...dasyhat!

    ReplyDelete