Suara 40 Tahun Ruffedge

Sampai sekarang masih ada lagi orang memperkatakan persembahan Ruffedge di Malam Anugerah Era 2018 hujung minggu baru ni..Termasuklah aku sendiri yang sampai harini duk berulang kali layan kat youtube.

ruffedge AME2018
Ruffedge di AME2018

Hampir 11 tahun diorang menyepi dan show malam tu betul-betul menggamit memori...umur masing-masing sudah pun menjangkau 40-an tapi suara diorang tak berubah sama seperti di kemuncak kemunculan mereka sekitar tahun 2002.

ruffedge AME2018
Azan Ruffedge
ruffedge AME2018
Zain Ruffedge

Lagu pertama Bila Rindu nyanyian Azan dan Zain memang feeling habis dengar...Azan memang tak dinafikan suara dia tiptop umtuk melodi syahdu macam tu...Aku tengok Zain malam tu terus teringat lakonan dia kat drama Keluarga Iskandar kat Astro..boleh tahan jugak suara anak Mak Jah ni..hahah..

ruffedge AME2018
Sein Ruffedge

Lagu kedua show Lemas..Time ni ramai ler awek-awek mengilai sebab ahli paling smart dan stylo dalam Ruffedge take over..Sein dulu-dulu dalam Ruffedge memang femes ler sebab muka mat salleh dan ada suara sedap..

ruffedge AME2018
Mode Ruffedge
ruffedge AME2018
Cat Ruffedge

Lagu Tipah Tertipu keluar...Waktu ni aku dah macam wow dah..terpukau kejap dengar suara Mode..terbaik habis suara jantan dia dalam lagu ni...Lagu ni mamg hit waktu Ruffedge di kemuncak..Siap ada filem lagi untuk lagu ni tapi sayang tak laku.

ruffedge AME2018
show terbaik AME2018

Lagu terakhir malam tu ,Khayalan memang goosebump ler dengar...Cat masih berbisa dengan rap dia..Masih lagi harmoni diorang menyanyi malam tu..Sedap jer layan..Tak ada sumbang , tak ada yang suara over..Semua ahli sama level show malam tu..outfit diorang malam tu pun bagi aku cukup perfect.

Anugerah Era 2018 memang aku tak layan malam tu..sebab dah tau dah saper menang kalau undian berdasarkan peminat..Layan race kereta baru Formula 1 lagi best malam tu..Habis F1 bukak Fb tengok ramai duk sebut pasal Ruffedge save the show AME2018..Esoknya bukak Youtube tengok dah ada video dan sampai harini aku duk layan..Sudah 600 ribu view di Youtube sekarang.

Puas hati dengar..Ada yang cakap diorang ni telan kaset ke apa sebab suara tak berubah..hahaha..Memang tak berubah langsung..Katanya sekarang ni diorang tengah rekod single terbaru..Sama-sama ler tunggu macam mana paduan suara Ruffedge bila masing-masing dah capai usia 40-an.

Lepas Ruffedge mungki lepas ni V.E pulak muncul...Siapa tahu kan.

Suara 40 Tahun Ruffedge Suara 40 Tahun Ruffedge Reviewed by Shark Kay on Thursday, April 12, 2018 Rating: 5

2 comments

  1. alamak, rugi tak tengok. nak cari kt youtube lah. suara diorang mmg best kan tak nampak tua pun

    ReplyDelete
  2. nostalgia tul bila tengok persembahan artis2 gegar vaganza ni. artis 2 baharu x dpt challenge!

    Jom sertai giveaway yg sdg berlangsung di blog Abam Kie? Terima kasih.

    http://www.zukidin.com/2018/04/spm-result-giveaway.html

    ReplyDelete